dijous, 14 de febrer del 2013

16.- Borinot


Aquest és un joc que practicaven els joves i no tan joves! en ambients festius i de gresca. Intenta esbrinar si els teus pares o avis hi jugaven i explica quina és la dinàmica del joc.




Aquest joc és molt tradicional a Vinebre -els meus pares i avis no jugaven a aquest joc-. És un joc de 3 persones. Un es fica al mig i amb les dos mans bufa fent el so d’un borinot. Els del costat es tenen que ficar una mà a la galta i l’altra estirada, el del mig va bufant i ràpidament li toca la mà a algú del costat i es té que acotxar sense que algú del costat li toqui.
Randy Córdoba


El borinot consisteix en que  juguen 3 persones i es fiquen en línia. El que està al mig, fa un soroll amb la boca i va pegant. Quan pega, a qui pega, té que intentar treure-li el barret. Si li treu, es fica al mig, i així successivament.
Arnau Cervelló


Hi ha dos persones que es tapen un costat de la cara amb una mà, i el del mig fa el borinot hi ha de pegar a la mà de qualsevol dels altres dos i ajupir-se ràpidament perquè al que ha tocat no li pugui tornar la manotada.
Enric Blanch
 
 
Data límit: 21/02/2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada