diumenge, 7 d’abril del 2013

25.- Pal ensabonat

 
Dintre dels jocs de cucanya nosaltres distingim entre el pal ensabonat vertical, com apareix a l'auca, i el pal ensabonat horitzontal, típic dels pobles de la Ribera d'Ebre.
Digues en què consisteix aquest joc i quines diferències hi ha entre el pal ensabonat de Flix, el d'Ascó i el de Móra la Nova.

 Pal ensabonat de Flix

Consisteix en que fiquen un pal a la barca i tens que intentar creuar-lo tot per poder agafar un premi que està lligat en una corda al fons. Qui aconsegueix arribar-hi pot aconseguir un dels tres premis.
Arnau Cervelló

 Pal ensabonat d'Ascó
 
Consisteix en passar per un pal llarg ple de sabó i arribar fins al final sense caure a l'aigua per agafar una cinta que correspon a un premi. Pel que es veu a les imatges al pal ensabonat de Flix s'ha d'agafar una de les tres cintes que corresponen a tres premis diferents, al pal ensabonat d'Ascó tens que agafar la banderola de la punta del pal i al de Mora la Nova s'ha d'agafar un rama d'olivera.
Enric Blanch

 
Pal ensabonat de Móra la Nova
 
Aquest joc consisteix en que el pal està ple de sabó i algú el té que intentar passar sencer. Al pal ensabonat de Flix lluiten per agafar la corda que hi ha al final del pal i a Móra la Nova tenen que agafar una rama d’una planta.
Randy Córdoba

Data límit: 13/04/2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada