divendres, 8 de febrer del 2013

13.- Estel


Els nois i noies del crèdit es construeixen el seu propi estel utilitzant bosses de plàstic i canyes.



Data límit: 13 de febrer de 2013

Fent volar els nostres estels!


Vam marcar la plantilla del Biel a una bossa de plàstic, després la vam retallar i vam ficar dos pals de canya a l'estel enganxats amb cinta aïllant. Tot seguit vam fer un forat a cada punta de l'estel i hi vam passar un fil, el vam ajuntar mirant que quedés equilibrat i el vam lligar a un tros de plàstic. La setmana següent el vam portar al pati i vam comprovar si volava. El meu va volar molt bé.
Enric Blanch
 
 
Biel ens va dir que teníem que portar el material per fer una cometa a classe d’optativa. El material: una bossa de brossa, unes estisores, un fil. Per fer la cometa agafem una bossa i una plantilla que porta el mestre. Col·loquem la plantilla damunt de la bossa i la marquem amb un permanent. La retallem. Mentre tallem un tros de canya i l’enganxarem als costats de l’estel. Fem dos forats a dos costats de la cometa amb un punxó. Unim els dos fils i després podem posar tant fil com vulguem.
Joana Sabaté Moya
 

 Primer en la plantilla retallem la nostra bossa de plàstic. Busquem dues canyes petites que resisteixin i que siguin llargues, i hi enganxem unes tiretes de cinta aïllant d’uns 3 o 4 cm. A les puntes de l’estel fiquem dos tiretes a cada costat i amb una foradadora fem un forat. Seguidament tallem dos fils de 55 cm cadascun i als dos fils els hi fem un nus. Retallem 6 o 8 tires de plàstic d’uns 70 o 80 cm de llargada per 3 d’amplada i les peguem amb cinta. Després unim els dos extrems del fil i apart d’aquesta unió posem tant fil com volguéssim. El següent dia les vam fer volar!
Randy Córdoba
 
 
Es necessita un model de cartró proporcionat pel professor i una bossa de brossa. Els alumnes amb el model fan els seus estels. Primer s’ha de retallar la bossa de brossa amb la forma del model, després s’ha de tallar dos canyes de més o menys de 35 cm.
Estes canyes s’han d’enganxar a l’estel amb cinta aïllant als laterals de l’estel, després d’haver enganxat les canyes s’ha de fer dos forats a les puntes de l’estel s’ha d’agafar un fill s’ha de tallar dos de més o menys de 55 cm i lligar-los als dos costats. Després d’haver lligat els dos costats s’ha d’agafar fill més i lligar els dos fills amb el fill més gran.
Jordy Joel Figaroa
 

 
L’altre dia, vam fer un estel a classe, amb els següents materials: Bossa de brossa, fil, canyes i cinta. Primer, amb una plantilla, es repassa la forma i després es talla. Li fiquem dos canyes finetes, a cada costat, amb paral·lel. Després li fiquem una mica de cinta perquè s’aguanti. Ara sol falta fica el fil, fer-li un nus, i a fer-la volar.
Arnau Cervelló
 
 
Data límit: 21/02/2013 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada