dijous, 14 de febrer del 2013

15.- Xerranca o Xelma


Xarranca d'avió!

 
A aquest joc hi ha dos tipus per ha jugar. La xarranca d’avió i la xarranca de cargol. A aquests jocs primer tens que tirar una pedra plana al número 1 i tens que anant saltant però quan saltes no pots saltar al número 1, tens que passar i saltar als altres, quan tornes encara no pots saltar al número 1 però tens que agafar la pedra aguantant-te amb un sol peu sense caure. Guanyes quan arribes al cel.
A la xarranca de cargol es té que fer el mateix però anant saltant en rodona.
Randy Córdoba 
 

La xarranca, té diferents noms com per exemple: xelma, avió, cargol, xancla...
Es dibuixen uns quadrats o un cargol amb números, i primer es tira una pedra al número 1, tens que saltar-ho amb un peu i no pots tocar la casella on has tirat la pedra. Quan tornes, tens que agafar la pedra. Després amb el número 2 el mateix, i així successivament.
Arnau Cervelló

Xarranca de cargol!


Aquest joc és molt antic. Primer es dibuixen unes caselles al terra i s’escriuen nombres de l’1 fins al 10 dins de les caselles. Es tira una pedra al nombre 1, es salta per damunt del nombre de manera que caus al nombre 2, a la tornada quan estàs a la número 2 t’ajups i agafes la pedra i tornes a saltar per damunt de la casella número 1, així successivament fins arribar a l’últim nombre. Qui arriba a l’últim nombre guanya.
Pere Gay
 

Hi ha molts tipus de circuit com per exemple: la xerranca d'avió i la xerranca de cargol. Però a tots es juga igual. Es fa una fila. El primer de la fila té una pedra i l’ha de tirar a la primera casella, ha de fer tot el circuit fins al final sense tocar la primera casella i a la tornada ha d'agafar la pedra saltant a la cama coixa. Si hi ha dos caselles es salta amb les dos cames. Si ho ha fet bé ha de tirar la pedra a la segona casella, així continuadament. Si s'equivoca passa el torn al següent i quant torna a ser el seu torn, continua per la casella que anava.
Enric Blanch
 

Aquest joc consisteix en fer un dibuix a terra, com un avió, i dibuixar-hi els números de l’1 al 10. Hem d’agafar una pedra no molt grossa, la tirem al requadre del número 1 i vas anant saltant. A la tornada, on has tirat la pedra no pots trepitjar tens que agafar la pedra i saltar a l’últim requadre.
Joana Sabaté

Data límit: 21/02/2013


 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada